Wat zijn de CrossFit Games?

In NewsX by admin

De CrossFit Games is een in 3-stappen verdeelde competitie om de Fittest on Earth te vinden. Stap 1 is de Open, stap 2 de Regionals en de wereld kampioenschappen, stap 3, the CrossFit Games.

Het seizoen start met de Open, een wereldwijde competitie waar iedereen aan kan meedoen. De beste 60 mannelijke, 60 vrouwelijke atleten en 30 teams van elke regio gaan door naar de Regionals. De beste atleten en teams op de Regionals zullen op the CrossFit Games van 13 t/m 15 juli 2012 strijden om de titel Fittest on Earth. Hieronder zie je een uitgebreidere uitleg van the CrossFit Games voor de individuele atleten, teams en masters.

Mannen en vrouwen individueel
Op 15 juli word the Fittest Man and Woman on Earth bekent gemaakt. Zij hebben beter gepresteerd dan alle andere atleten op the Games nadat zij zich gekwalificeerd hebben voor de Regionals vanuit de Worldwide Open.
Om the Fittest on Earth te ontdekken heeft CrossFit iedereen wereldwijd uitgenodigd om mee te doen in de Open. Elke week, van 22 februari tot 25 maart, wordt er een Open workout bekend gemaakt en doet iedereen deze workout. Iedereen heeft de keuze om zijn workout te doen bij een geregistreerd affiliate of om een video te sturen van zijn workout naar the Games website om zo zijn score te valideren. De Open bestaat uit 5 workouts verdeeld over 5 weken. Elke week 1.

De 60 beste atleten van de Open, in elke regio, gaan door naar stap 2 van de competitie, Regionals. Elke Regional bestaat uit een 3-daagse competitie. 17 Regionals bedekken de hele wereld en zullen plaatsvinden in elk weekend van 27 april tot en met 27 mei. Bij de Regionals wordt de atleet individueel gejureerd en de herhalingen geteld voor elke workout. Niet meer dan 3 mannen en 3 vrouwen gaan door naar de derde en laatste stap van de competitie – the CrossFit Games at the Home Depot Center in Carson, Califirnia. De CrossFit Games 2012 zijn van 13 tot en met 15 juli.

Team
Op 22 februari start de Team competitie met de Open. Voor het eerst ooit, mogen affiliates meer dan 1 team inschrijven. Als eenmaal de Open begint mag er echter niet meer geschoven worden in de teams. Teamleden moeten de 5 Open workouts voltooien zoals de individuele atleten.

Aan het einde van de Open, gaan de top 30 van elke regio door naar de Regionals. Teams worden samengesteld uit 3 mannen en 3 vrouwen. In de loop van de 3 dagen zullen de 6 teamleden workouts voltooien. Soms zullen alleen maar 2 teamleden de workouts voltooien, soms 4, soms alle 6. Niet meer dan 3 teams zullen door gaan naar the CrossFit Games Affiliate Cup.

Masters
De Masters competitie is voor atleten van 45 jaar en ouder. Voor het 2e jaar wordt de Masters competitie verdeeld in 4 leeftijdscategorieën, namelijk: 45-49, 50-54, 55-59 en 60+.

Masters atleten registreren zich voor de Open, voltooien de workouts zoals de individuen. Sommige leeftijdscategorieën hebben aangepaste standaarden maar alle workouts moeten gedaan worden als voorgeschreven.

Masters hoeven geen competitie te houden op de Regionals. De top 20 in elke leeftijdscategorie zullen een uitnodiging ontvangen om strijden op The CrossFit Games.