Mobilis CrossFit 8 jaar, van klein naar groot, naar groter, naar grootst! ⭐

Afgelopen zondag hebben we ons 8 jarig bestaan gevierd, wat was het een vette dag en wat een opkomst, zo tof om onze verjaardag zo te vieren. 8 jaar, misschien een beetje een gek getal om te vieren, maar eigenlijk hadden we gewoon heel veel zin in een feestje!

Nooit gedacht…
…dat toen ik in 2009 (destijds Fitness manager bij Mobilis Buitenveldert) een CrossFit artikel las, dat dat artikel mijn hele beeld over Fitness compleet zou veranderen. Ik las het ene CrossFit artikel na het andere. Okay, ik moest en zou CrossFit Level 1 trainer worden. Cursus gedaan, geslaagd en meteen aan de bak. Dat betekende dat we in 2010 lessen startten met de naam DemoClass wat eigenlijk CrossFit was. Het werd drukker en drukker en de aerobic lesjes gingen meer en meer plaats maken voor de DemoClass lessen. Ondertussen wilden we ook officieel CrossFit affiliate worden zodat we de naam CrossFit konden hanteren. Zo gezegd zo gedaan, in december 2011 werd bevestigd vanuit het hoofdkantoor van CrossFit, dat we officieel CrossFit affiliate waren (op dat moment de 12de CrossFit box van NL). 2 januari 2012 startte we dan ook met de eerste echte officiële CrossFit les. Daar gebruikten wij de de aerobic ruimte voor van slechts 50m2 groot, met disco lampen alles!

Fast forward…
In 2011 startten we met 6 DemoClassjes per week, dit waren 23 lessen eind 2012. We beleven groeien en in 2013 hadden we wel zoiets van “misschien moeten we de ruimte wat verbouwen zodat we 12 man tegelijk kunnen trainen”. De CrossFit ruimte ging van 50m2 naar 95m2 (en we stopten met de aerobic lesjes). Met als resultaat zo’n 40 lessen per week in 2016 en een drukte van heb ik jou daar. Maar we hadden nog meer ruimte nodig… Na heel Amsterdam te hebben bekeken viel ons oog op Het Amstel Kwartier en vonden we de huidige locatie met een oppervlakte van 1000m2, hier konden we verder uitbreiden met meer lessen, verschillende speciality lessen, meer materiaal, meer coaches etc. Een droom die uitkwam en uiteindelijk helemaal gegaan zoals het CrossFit plaatje voorschrijft, klein beginnen, mensen fitter maken en daarvandaan rustig meegroeien en kijken waar het schip strand.

Maar dat zijn wij nog niet…. Gestrand… Nee!! We gaan nog even verder. 2020 brengt ons meer clinics, vaker specialisten aan het woord, leukere, grotere en vettere evenementen, nieuwe specialty les (oehh spannend!!!), een uitbreiding van de lesuren in Buitenveldert, Powermama© lessen van Coreacadamy, en hopelijk nog meer… 2020 wordt een goed jaar!!!

Doel…
Als doel heb ik het volgende voor 2020. En daar heb ik jullie bij nodig.
De groep van senioren wil ik verder uitbreiden van nu zo’n 7/8 mensen naar het dubbele, 15 mensen of zelfs meer. Misschien wel jouw ma of pa, je oma of opa, je buurman of buurvrouw? Wie je ook maar denkt die geschikt is voor die lessen.
En deze groep mensen, misschien heb je wel familie of vrienden uit jouw directe omgeving die denken dat CrossFit echt helemaal niks voor hem/haar is. Juist ook de niet-fitte vrienden willen we zien, de “ik-heb-nooit-iets-gedaan” collega’s, de “couch-potatoes” mamma’s en pappa’s, de “ik-ben-een-kilootje-teveel faffies/faffieïnnes”, de “ik-kan-toch-niet-wat-zij/jij-doen” persoontjes. Waarom? Omdat jullie weten dat het WEL kan. Jullie weten wat onze kwaliteiten zijn bij MCF. Jullie weten dat we iedereen fitter kunnen krijgen. Voor iedereen is er vast wel een les uit 1 van de volgende categorieën: CrossFit Senioren les, de CrossFit Lite lessen, reguliere CrossFit lessen en daarnaast de speciality lessen. Oh en bereidt ze ook maar alvast voor op de Bring-a-Friend dag eind deze maand op 31 januari 🙂

Afsluiter…
Voor 2020 wens ik, namens team Mobilis, jullie het allerbeste toe. Veel geluk en gezondheid. Ik denk dat ik namens alle coaches spreek als ik zeg dat coachen meer als een hobby aanvoelt dan als werk, dat we een plek hebben gecreëerd waarbij we een super grote vriendengroep leren hoe ze fitter worden en of beter leren bewegen. Super DOPE toch!!!

Peace out! Boys and Girls! X

Dave en team Mobilis

NOTE!!!
Maak een doel voor 2020 en maak deze realistisch, tijdgebonden en meetbaar. Bijvoorbeeld, doel: 5 reps Back Squat met 110kg voor 1 juli 2020. Of doel: ik wil 15 meter unbroken Handstand Walk kunnen uitvoeren voor 1 januari 2021.
Al dit soort tools liggen bij ons in je bereik wij hebben de kennis en materiaal om je te helpen bij het behalen van je doelen.

Vertel ons jouw doel! >>