Crossfit Strongman

Bij de CrossFit Strongman training staat kracht, explosiviteit en uithoudingsvermogen centraal. Strongman trainingen en competities zijn ultieme krachtmetingen. Tijdens de Strongman trainingen wordt de kracht getraind op een rouwe, pure manier. We werken met  “onhandige/vreemde voorwerpen. Dit zijn voorwerpen die niet zo makkelijk vast te houden en/of te verplaatsen zijn. Denk hierbij aan: Atlas stones (betonnen ballen), sleds, yokes, zandzakken en nog veel meer...

Waarom strongman trainingen?
Volledige controle over het eigen lichaam voorkomt onnodige blessures tijdens het tillen van voorwerpen. In het dagelijks leven zijn er genoeg “onhandige” voorwerpen, die men wel eens moet verplaatsen (denk aan tv’s, koelkasten, stoelen, tafels, etc.). Het werken met onhandelbare voorwerpen en gewichten tijdens de strongman trainingen vraagt erg veel kracht, coördinatie en functionaliteit.
 
De training begint standaard met een warming-up. Daarna ga je, in voorbereiding op het “echte werk”, werken aan de techniek (de meest ideale manier van bewegen). Tijdens de workout zul je fysiek en mentaal worden uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. Ondanks de indrukwekkende gewichten die getild kunnen gaan worden, staat de manier van uitvoeren bij ons op de eerste plaats. Ook tijdens deze training streven we dus naar perfectie. Pijn- en blessurevrij trainen stelt onze atleten in staat het maximale resultaat te behalen.
 
CrossFit Strongman vindt alleen plaats bij MCF Amstel: bekijk het lesrooster.

Nog vragen? Mail naar info@mobiliscrossfit.nl Doorgaans beantwoorden we je e-mail nog dezelfde werkdag!