Op 1 januari 2012 opende Mobilis CrossFit haar deuren in Amsterdam. Mobilis CrossFit is ontstaan vanuit het enthousiasme voor CrossFit van enkele Mobilis Fitness trainers. Om meer variatie en plezier in de ‘reguliere’ fitness te krijgen, hebben zij zich de afgelopen jaren steeds meer verdiept in de filosofie en methodiek van CrossFit. Hun enthousiasme heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Mobilis CrossFit.  

Nooit gedacht… …dat toen ik (Dave Vonk, inmiddels CrossFit HQ Seminar Staff en CrossFit Level 3 Trainer) in 2009 (destijds Fitness manager bij Mobilis Buitenveldert) een CrossFit artikel las, dat dat artikel mijn hele beeld over Fitness compleet zou veranderen. Ik las het ene CrossFit artikel na het andere. Okay, ik moest en zou CrossFit Level 1 trainer worden. Cursus gedaan, geslaagd en meteen aan de bak. Dat betekende dat we in 2010 lessen startten met de naam DemoClass wat eigenlijk CrossFit was. Het werd drukker en drukker en de aerobic lesjes gingen meer en meer plaats maken voor de DemoClass lessen. Ondertussen wilden we ook officieel CrossFit affiliate worden zodat we de naam CrossFit konden hanteren. Zo gezegd zo gedaan, in december 2011 werd bevestigd vanuit het hoofdkantoor van CrossFit, dat we officieel CrossFit affiliate waren (op dat moment de 12de CrossFit box van NL). 2 januari 2012 startte we dan ook met de eerste echte officiële CrossFit les. Daar gebruikten wij de de aerobic ruimte voor van slechts 50m2 groot, met disco lampen alles!

Het liep de spuigaten uit…50m2 met 10 man was toch wel wat krap. Vooral ook met een workout waarbij we stangen gebruikten. We konden natuurlijk niet alle oefeningen met een Medicine Ball doen helaas. In 2011 startte we met 6 DemoClassjes per week, dit werden 15 officiële CrossFit lessen begin 2012 en 23 lesjes eind 2012. We beleven groeien en in 2013 hadden we wel zoiets van “misschien moeten we de ruimte wat verbouwen zodat we 12 man kunnen trainen tegelijk”, in Buitenveldert. Dit betekende dat we tijdens de kerst van 2013 gingen verbouwen. De CrossFit ruimte ging van 50m2 naar 95m2.
1 fysiotherapie kamer helemaal verwijderd, 5 fysiotherapie kamers allemaal één meter minder diep gemaakt, de gang smaller gemaakt en de gang “opzij geschoven” zodat de CrossFit zaal breder werd. Resultaat? Begin 2014 was ‘t zo druk dat we alle aerobic lessen eruit gooiden (die mensen liepen toch alleen maar te klagen dat de rubberen vloer stonk, dat er veel gezweet werd door “ons”). In 2014 hadden we een ruimte van 95m2, 30 lessen per week wat uiteindelijk zo’n 40 lessen per week werd met in 2015 & 2016 een drukte van heb ik jou daar.Droom…Ondertussen waren Pieter, Diederik en ik aan het brainstormen over hoe we CrossFit konden aanbieden zonder restricties. Oplossing? Meer ruimte. OK, werd dit dan een verhuizing (verder verbouwen kon niet meer) of een tweede locatie. Keuze werd om een tweede locatie te openen omdat er veel mensen uit Buitenveldert kwamen en waarschijnlijk niet veel verder wilden reizen. Na geheel Amsterdam te hebben bekeken viel ons oog op Het Amstel Kwartier met zijn kraakpanden op het industriegebied. Na een lange poos zoeken en onderhandelen vonden we de huidige locatie in Het Amstel Kwartier. 1000m2, verschillende speciality lessen, meer coaches etc. Een droom die uitkwam en helemaal gegaan zoals het CrossFit plaatje het voorschrijft. Klein beginnen en mensen fitter maken, daarvandaan rustig aan meegroeien en kijken waar het schip strand. Maar dat zijn wij nog niet…. Gestrand… Nee…!! We gaan nog even verder. Na wat rommelige jaren (Corona maar hey, we zijn er nog) gaan we volle kracht voorui met meer clinics, vaker specialisten aan het woord, leukere en vettere evenementen en hopelijk nog meer…

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Train dan een weekje gratis met ons mee…